Darko Dujmušić i Vedran Kolasević su već od ranije poznati publici po izuzetnim koncertima koje održavaju od prošle godine. I ovoga puta će počastiti publiku božićnim koncertom u crkvi svetog Juraja mučenika u Vitezu, s činjenicom da se koncerti ovakvog sastava vrlo rijetko izvode u našoj zemlji čini ovaj događaj još ekskluzivnijim. Orgulje u župnoj crkvi u Vitezu su dar iz Njemačke, instalirane su 1997. godine. Izradio ih je majstor Werner Owart – Ludwigshafen 1962. godine, posjeduju 2 manuala, pedal, i 21 zvučni registar. Elektromegnetne su trakture. Ulaz na koncert je slobodan.

Vedran Kolasević rođen je u Travniku 1992. Prve korake u muzici je započeo u Osnovnoj muzičkoj školi Travnik na instrumentu harmonika. Sa 13 godina uporedo je počeo da svira trubu u Duvačkom orkestru Travnik. Po završetku osnovne muzičke škole upisuje Srednju muzičku školu u Zenici smjer truba. Kroz školovanje u Zenici učestvovao je na mnogim manifestacijama gdje je izvodio razna djela za trubu među kojim su značajnije izvedbe sa Kamernim simfonijskim orkestrom Zenica. U isto vrijeme bio je član dva duvačka orkestra sa kojima je imao mnogo nastupa. U toku školovanja u Srednjoj muzičkoj školi Zenica dobio je nekoliko nagrada na federalnim natjecanjima. Po završetku srednje škole odlazi na studij na Muzičku akademiju u Sarajevu gdje je diplomirao u klasi prof. Daria Teskere. Trenutno pohađa master studij u klasi prof. Marina Zokića na Muzičkoj akademiji u Sarajevu.

Darko Dujmušić rođen je 1985. godine u Travniku, a glazbeno obrazovanje je stekao u Osnovnoj i Srednjoj glazbenoj školi Jakova Gotovca u Novom Travniku. Dobitnik je nekoliko nagrada na federalnim i međunarodnim takmičenjima. Studije klavira započeo je 2005. godine na Muzičkoj akademiji u Sarajevu gdje je diplomirao i magistrirao. Na međunarodnom festivalu”Sarajevska zima” sudjelovao je 2007. godine, a iste godine je nastupio sa Sarajevskom filharmonijom, izvodeći Bachov koncert za klavir i orkestar u d molu pod dirigentskom palicom prof. Julija Marića. Dobitnik je specijalnog priznanja fondacije ”Karim Zaimović” za izuzetan kulturni doprinos Sarajevu i BiH. Dobitnik je stipendije Barokne akademije u Beču gdje se usavršavao kod Jory Vinikoura na čembalu i kod Jeremy Josepha na basso continuo. Trenutno radi kao nastavnik klavira u Osnovnoj glazbenoj školi Jakova Gotovca u Novom Travniku, njegovi učenici su dobitnici nagrada na federalnim i međunarodnim natjecanjima.

Odgovori