Jučer je u velikoj dvorani Općine Busovača održana javna rasprava o prijedlogu Zakona o javno-privatnom partnerstvu naše županije.

 

Prije samog početka sjednice, sve prisutne je pozdravila predsjednica OV Busovača, Mirjana Plavčić.

O samom zakonu, njegovom obimu i predmetu pravnog okvira govorio je Zihnija Aganović, pomoćnik ministra za industriju. Također, pored Zihnije, u timu ministarstva bili su i Elmir Crnica, stručni suradnik za poduzetništvo, Stjepan Medić, pomoćnik ministra za energetiku kao i Dragan Martić stručni suradnik za ugostiteljstvo i turizam.

Na samom početku javne rasprave pomoćnik ministra za industriju Zihnija Aganović je istaknuo da je ovo sasvim nova kategorija u gospodarskim odnosima između javnog i privatnog sektora koju treba regulirati zakonodavna vlast, što bi omogućilo bolje poslovno-pravno okruženje svim gospodarskim subjektima.

U kraćoj raspravi, u kojoj su sudjelovali općinski načelnik, Asim Mekić, te nekolicina vijećnika donesen je zaključak da sve strane svoje primjedbe, prijedloge, sugestije i slično, mogu dostaviti na adresu ministarstva naše županije.

Odgovori