Nogometaši “Iskre” od 21. siječnja počeli su sa pripremama za proljetni dio prvenstva u Prvoj ligi Federacije BiH-ne. Pripreme se odvijaju na Gradskom stadionu Jaklić, a igrači dnevno imaju dva treninga.

Jesenji dio prvenstva plavi su okončali na nezavidnom 12. mjestu sa skromnih 19 bodova. Na pripremama je 28 igrača, od kojih je 7 iz juniorskog sastava. Vremenske prilike u protekla dva tjedna bile su idealne i po riječima šefa Stručnog štaba Ibrahima Zukanovića, igrači su ih iskoristili na najbolji način. Mladi igrači iz juniorskog pogona ozbiljno se nameću za prvu ekipu, pa bi “Iskra” na proljeće mogla biti odličan spoj mladosti i iskustva. Kada je riječ o eventualnim pojačanjima, Zukanović ističe da se vode pregovori sa nekoliko igrača. Najveću kočnicu za angažman prijeko potrebna dva do tri nova igrača, predstavlja činjenica da Klub, pored nezavidne financijske situacije u kojoj se nalazi duže vrijeme, trenutno nema ni adekvatne smještajne kapacitete za moguća pojačanja, piše RTV Bugojno.

Snijeg visine 10-tak centimetara nije značajnije poremetio tok priprema. Već se razmišlja i o prijateljskim utakmicama, a Zukanović ističe kako je za 23. veljaču ugovorena utakmica sa “Travnikom”. Do ogleda sa “Travnikom” postoji još par termina za prijateljske susrete, a po riječima Zukanovića nije isključeno da nogometaši “Iskre” u narednih 10-tak dana takve susrete odigraju u Međugorju ili Mostaru, odnosno na terenima sa znatno boljim uslovima i bez snijega.

Svaka utakmica u proljetnom dijelu prvenstva za plave će biti presudna. Greške iz jesenjeg dijela se ne smiju ponoviti. Obzirom na ozbiljnost pristupa igrača i dosadašnji tok priprema šef Stručnog štaba Zukanović izražava nadu da će ekipa znati odgovoriti na sve izazove i na vrijeme osigurati opstanak u prvoligaškom nogometnom društvu. (RTV Bugojno/Centralna.ba)

Odgovori