Gledajući emisiju televizije Hayat “Ispuni Mi Želju” učenici IV2 Mješovite Srednje Rudarske škole Tuzla odlučili su organizovati akciju za pomoć dječaku Jasminu Hačkiću iz kolektivnog centra Plane u Stuparima.

Iako je Jasmin od emitovanja emisije dobio već nekoliko koza i jarića još jedna koza njegovoj porodici sigurno će dobro doći. “Od svog džeparca uspjeli smo da sakupimo 150 KM, kada smo htjeli kupiti kozu objasnili smo da je u pitanju pomoć jednoj sedmočlanoj porodici.

Prodavac je imao razumijevanja i dao svoj dobrinos tako da smo za preostalih 50 KM kupili neke od osnovnih životnih namirnica” – kažu učenici IV2. Humani srednjoškolci istakli su zadovoljstvo što su uspjeli izmamiti osmijeh dječaku Jasminu i obradovati jednu porodicu koja dan za danom preživljava prevashodno od pomoći dobrih ljudi. “Neće ovo biti naša posljednja humanitarna akcija, ponosni smo na socijalni osjećaj i empatiju prema drugom” – dodaju skromni učenici, koji su od skromnog džeparca sakupili novac i skromnom dječaku ispunili još skromniju želju./Tuzlanski.ba

Odgovori