Već smo pisali kako je jutros oko 9 sati nedaleko lučice Mandrač u Puli, na nepristupačnom terenu, pronađeno mrtvo dijete. Utvrđeno je kako je umrlo nasilnom smrću.

Identitet dječaka poznat je policiji, ali ga zasad ne otkrivaju u javnosti zbog zaštite identiteta žrtve i tajnosti istrage.

Neslužbeno se doznaje kako je majka noćas oko ponoći policiji prijavila nestanak djeteta te je potom u srijedu ujutro upravo ona odvela djelatnike policije na mjesto događaja, odnosno na mjesto pronalaska mrtvog djeteta, kilometar od lučice Mandrač.Iako se sumnjalo na istinitost dojave policija je cijelu noć sa svim raspoloživim snagama tragala za djetetom.

Regional Express doznaje da se kriminalističko istraživanje provodi na više osoba, dvije ženske i dvije muške osobe. Još nitko nije uhićen.

Očevid je potrajao gotovo dva sata, a na teren su izašli: dr. Ilija Kučinar patolog iz Opće bolnice Pula i nadležni državni odvjetnik Eddy Putigna koji je na mjestu pronalaska tijela za Regional Express izjavio: “Nađeno je tijelo djeteta te je preliminarnim pregledom utvrđena nasilna smrt, a tijelo ide na daljnju obradu”.

Nesretni dječak je s majkom živio u Puli, u blizini Željezničkog kolodvora. Ondje se obitelj nedavno doselila u stan pokojnog djeda. Majka je s polusestrom i djetetom u Puli boravila sama, dok je otac u Bosni i Hercegovini.

Odgovori