Šezdesetdevetogodišnji N. N. iz Brčkog koji je jučer teško povrijeđen u prometnoj nesreći kod Jajca, a u kojoj je poginula njegova supruga K. N. (69), usljed teških povreda je preminuo u travničkoj bolnici, potvrđeno nam je iz MUP-a SBK.

Nesreća se dogodila jučer na magistralnom putu M- 16 Jajce – Banja Luka, u mjestu Podbarevo, kada su se sudarili Golf 2, kojim je upravljao nastradali N. N. i Opel Frontera sa priključnim vozilom, za čijim upravljačem je bio 67-godišnji vozač H. K., nastanjen u Njemačkoj.

Žena je poginula na mjestu nesreće, dok je njen suprug, kojeg su iz smrskanog vozila morali izvući vatrogasci, zadobio teške povrede, od kojih je, nažalost, naknadno preminuo. Vozač drugog automobila prošao je sa lakšim povredama.

Kako nam je kazao portparol MUP-a SBK Hasan Hodžić, tužilac koji rukovodi istragom ove nesreće naložio je obdukciju tijela stradalih, koja će biti obavljena danas, a pripadnici odjela krim-policije MUP-a SBK rade na utvrđivanju uzroka ove nesreće.

Kako neslužbeno saznajemo, supružnici, koji su porijeklom iz Jajca, a žive u Brčkom, bili su u posjeti u rodnom kraju, a nesreću su doživjeli prilikom povratka kući.