Dana 01.11.2013. godine u 03:30 sati u PS Travnik obratila se nepoznata muška osoba, te prijavila da je u ulici Šehida u Travniku, u toku provala u minimarket “Bingo”.

Na lice mjesta je upućena patrola policije koja na licu mjesta nije zatekla nikog, ali je ustanovila da je izvršena teška krađa u pomenutom objektu, iz kojeg je otuđena neutvrđena količina cigareta. Uviđaj su izvršili službenici PS Travnik.
Istog dana u 15:40 sati policijska patrola PS Travnik je na magistralnom putu M-5, u mjestu D. Putićevo, općina Travnik, zaustavila vozilo marke Mercedes, reg. oznaka M-CP-1978, kojim je upravljao H.P. rođen 1985. godine iz Travnika, sa kojim se u vozilu nalazio H.Z. rođen 1991. godine iz Travnika. Pregledom prtljažnika vozila pronađena je veća količina raznih vrsta cigareta, za koje je postojala sumnja da potiču iz teške krađe u minimarketu „Bingo“. Pronađene cigarete su oduzete, a osobe su privedene i nad njima je provedena kriminalistička obrada, nakon čega će biti podnesen izvještaj o počinjenom kaznenom djelu županijskom tužilaštvu Travnik.

Odgovori