Sinoć u 18,45 sati u PS Travnik prijavljeno je razbojništvo u samoposlugu Konzum u naselju Kalibunar u Travniku.

Razbojništvo su izvršile dvije nepoznate muške osobe, koje su bile maskirane i naoružane pištoljem. Izvršitelji su uz prijetnju upotrebom oružja od radnica oteli novac u iznosu oko 500 KM i veću količinu bonova za dopunu različitih telekom operatera, nakon čega su se udaljili u nepoznatom pravcu.

Odmah po zaprimljenoj prijavi izvršena je blokada šireg područja, te je pristupljeno pretrazi terena. U 18,50 sati u ulici Šehida u Travniku, na raskrsnici magistralnog puta M-5 i ulice Donja Mahala u Travniku policijska patrola PS Travnik je na blokadnom mjestu zaustavila vozilo marke BMW, registarskih oznaka E96-K-598.

Vozilom je upravljao E.M., rođen 1988. godine iz Sarajeva, a u vozilu su se nalazili i A.P /1992./, A.K /1992/, oba iz Sarajeva. Zbog sumnje na izvršenje navedenog krivičnog djela navedene osobe su uhićene, te nakon što su im predočeni prikupljeni dokazi, isti su u potpunosti priznali da su oni izvršitelji predmetnog razbojništva. Službenici kriminalističke policije PU Travnik nastavljaju sa poduzimanjem dodatnih istražnih radnji na dokumentiranju ovog krivičnog djela, nakon čega će Kantonalnom tužiteljstvu Travnik biti podneseno izvješće.

Odgovori