KISELJAK – “Jecajući na naš telefonski poziv javio se Niko Marković iz Kiseljaka, otac šestogodišnjeg Eduarda, koji se nalazi u vještački izazvanoj komi dok čeka transplantaciju gušterače”.

Početak je ovo teksta danas objavljenog na on-line izdanju jedne bh.tiskovine, pretpostavljamo kao reakcija nešeg jučerašnjeg teksta o po svemu sudeći lažnoj humanitarnoj akciji za Eduarda Markovića iz Kiseljaka–>http://bit.ly/1SqtHaY.

Međutim, s obzirom da smo danas dobili brojne pozive upućene od strane medija koji su godinama pratili akciju,osoba koje su uplaćivale novac ali i onih koji oca malog Eduarda poznaju, ispostavilo se u lošem svjetlu, odlučili smo ovu priču istražiti do kraja.

Naime, pišući jučerašnji tekst bili smo oprezni glede spominjanja Eduardovih roditelja ne želeći ih dovesti u negativan kontekst bez dokaza, premda je stvar prilično jasna.

Naime, Facebook stranica “Pomozimo Eduardu/Let’s help Eduardo” koju možete pronaći na linku–>https://www.facebook.com/Lets-Help-EduardoPomozimo-Eduardu-144491855666534/?fref=ts u informacijama nudi potpis “mama i tata” te kontakt broj. Kontaktiravši ovu stranicu, nismo uspjeli dobiti noviju dokumentaciju vezanu za Eduardovu bolest kao ni fotografije. Međutim, na spomenuti kontakt broj javio se otac, koji je kazao kako s navedenom akcijom nema ništa te da čak ne zna ni što je s djetetom sada.

Međutim, u zadnje minimalno tri gdine, u kontekstu ove akcije jedino se i spominje otac djeteta odnosno Niko Marković iz Kiseljaka, a s početka ovoga teksta odnosno natpisa današnjeg izdanja jedne tiskovine, očito je da sam otac i dalje apelira da se novac uplati.

Međutim, artinfo.ba u posjetu je brojnih dokaza da je akcija lažna i da iza svega stoji upravo gospodin Niko Marković. Fotografije srećom živog i zdravkog Eduarda jučer smo objavili premda je majka nakon pretpostavljamo medijske hajke (i sami smo je pokušali kontaktirati, no odgovora još nema) instagram profil zaključala.

Ovoga puta objavljujemo jednu od dvije navodne fotografije bolesnog Eduarda koje svih ovih godina kruže internetom. Riječ je kako možete vidjeti, o nekom drugom nesretnom djetetu, jer je izvorna fotografija nastala još 2006.godine, dok je na stranici pomoći Eduardu objavljena 2013 godine. Dječak sada navodno ima šest godina, dakle u vrijeme nastanka ove fotografije nije bio ni rođen.

Dalje, otac se nastavlja redovito javljati medijima i udrugama sve u cilju otvaranja novih računa i uplaćivanja pomoći. Na facebook profilu oca moguće je pronaći i fotografije novčanih uplata i drskih komentara kako su malene i mizerne.
O ovoj je osobi moguće napisati knjigu baziranu isključivo na informacijama slučajnih čitatelja koji nam se neprestano javljaju – no sve ćemo prepustiti sudskim organima koliko ukoliko budu imali dovoljno želje i volje, zaista mogu imati pune ruke posla oko ovog slučaja.

U međuvremenu, osim majčinog zaključanog instagram profila, ukinuta je opcija slanja poruka i objavljivanja na zidu Facebook stranice pomoći Eduardu. Čini se kako je u pitanju obiteljski nesporazum – otac tvrdi da mu sve smješta ljubomorni brat s kojim nije u dobrim odnosima.
Inače, i mi smo nekoliko puta objavljivali spomenutu akciju što možete provjeriti putem linkova–>http://bit.ly/1PSEEBj ,http://bit.ly/1o30B4ftako da zle namjere glede ovog slučaja zaista nemamo.

U konačnici, sudeći prema datumima objavljenih fotografija, Eduardo danas živi s majkom u Ukrajini (Ellinom Marković, profesionalnom balerinom) normalnim životom, krenuo je u školu i izgleda prilično zdrav. No, najvažnije u cijeloj ovoj nesretnoj priči i jeste da je mali Eduardo ipak  zdrav.

artinfo.ba

 

Odgovori