Nogometni klub Vitez uspio je prethodne sezone u zadnjem kolu osigurati opstanak u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Dio druge polusezone propustio je kapiten kluba, bivši mladi reprezentativac BiH Tony Livančić zbog neugodne povrede. Međutim, Livančić se vratio u posljedna tri kola u kojima je Vitez nakon nekoliko mjeseci napokon došao do pobjeda, tačnije tri vezane (Široki Brijeg, Mladost DK i Olimpic) i zajedno sa svojim saigračima uspio izboriti opstanak u ligi za NK Vitez. Livančić je ove sezone odigrao 21 utakmicu, postigao jedan pogodak, te imao nekoliko asistencija. Ovi podaci bi bili sasvim sigurno mnogo bolji da ga nije u tome spriječila povreda mišića koju je zadobio na prijateljskoj utakmici u Kiseljaku.

Ovom 22-godišnjaku je na kraju prošle sezone istekao ugovor sa NK Vitez, te aktivno traga za novim angažmanom. Iako vrlo mlad Livančić važi za jednog od rijetkih igrača koji su skupili 100 i više nastupa u plavo-bijelom dresu, tačnije u dresu matičnog kluba nastupio je ukupno 107 puta i postigao 9 golova.  Hvale vrijedan podatak je sigurno to da je brzonogi Livančić polivalentan igrač, te da na visokom nivou može igrati na više pozicija.

Prirodna pozicija mu je krilni napdač, međutim izuzetno dobro se snalazi i na bekovksim pozicijama. Kako saznaje SportSport.ba za Livančića je zainteresovano nekoliko klubova iz Premijer lige i HNL-a, a gdje će nastaviti karijeru doskorašnji kapiten Viteza ostaje da vidimo.

Odgovori