Promet se jutros na putevima u BiH odvija bez dužih zastoja po suhom ili vlažnom kolovozu. Vidljivost je mjestimično smanjena zbog magle, a izdvajamo dionicu A-1 Sarajevo-Zenica, kao i putne pravce: Bugojno-Novi Travnik, Vitez-Kaonik-Kiseljak, Livno-Kamensko, Bosansko Grahovo-Drvar i Glamoč-Mlinište. Vozačima skrećemo pažnju na moguće odrone zemlje ili kamenja i molimo da vožnju prilagode uslovima na putu. Podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme obavezno za sve kategorije vozila.

U toku su radovi na deminiranju terena na magistralnom putu Srebrenik-Orašje u mjestu Cerik, zbog čega u vremenu od 08 do 16 sati dolazi do polusatnih obustava saobraćaja.

Zbog izgradnje novog mosta obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu M-17 Stup-Rajlovac na dionici od kružnog toka Briješće do raskrsnice ulica Rajlovac i Safeta Zajke. Alternativni pravac je preko kružnog toka Briješće na zaobilaznicu (dio autoputa A-1), te na petlju Butila i dalje u smijeru Zenice (Jošanica), odnosno Mostara (Vlakovo). Putnička vozila mogu koristiti i privremeno izgrađenu obilaznicu (makadam) u neposrednoj blizini mjesta izvođenja radova.

Zbog pomjeranja terena, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila preko 3,5 tone najveće dopuštene mase i autobuse na dionici M-5 Sarajevo tranzit. Za vrijeme obustave saobraćaj je preusmjeren kroz grad Sarajevo.

Sporije se saobraća i na ostalim putevima sa aktuelnim radovima, a izdvajamo putne pravce: Zenica-Žepče, Prozor-Jablanica, Bihać-Cazin i Jajce-Banja Luka, kao i puteve na širem području Mostara (sjeverni i južni ulaz u grad i saobraćajnice u gradu), te petlju Blatuša u Zenici.

Kvalitetna odjeća za vaše najmlađe

Samo najbolje za vaše najmilije

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Zbog radova na području Crne Gore u Plužinama obavještavamo sve vozače koji se imaju namjeru kretati ovim putem, da će danas i sutra (02. i 03.12.) od 11 do 13 sati i od 14 do 16 sati biti obustavljen saobraćaj na magistralnom putu Šćepan Polje-Plužine.

Odgovori