Najveće probleme vozačima i ovoga jutra stvara gusta magla koja znatno usporava saobraćanje na dionicama uz riječne tokove i u kotlinama, a na pojedinim dionicama vidljivost je manja od 20 metara. Na tim dionicama i kolovoz je mokar ili vlažan, a vozačima skrećemo pažnju i na učestale odrone. Savjetujemo oprezniju vožnju prilagođenu trenutnom stanju i uvjetima na putevima, te napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno na putevima u BiH.

Zbog radova na deminiranju terena na magistralnom putu Srebrenik-Orašje u mjestu Cerik, još danas od 08 do 16 sati dolazi do povremenih polusatnih obustava saobraćaja.

Od puteva gdje je saobraćaj obustavljen zbog radova izdvajamo magistralni put M-17 Zenica-Žepče gdje se izvode radovi na mostu u mjestu Želeća i saobraća se obilaznicom, kao i magistralni put M-17 Stup-Rajlovac, gdje se također zbog radova na mostu saobraća alternativnim pravcima.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo magistralne puteve: M-16.2 Jablanica-Prozor i M-16 Jajce-Banja Luka, kao i puteve na širem području Mostara (sjeverni ulaz u grad i saobraćajnice u gradu), te petlju Blatuša u Zenici i magistralni put M-5 Sarajevo tranzit.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

Kvalitetna odjeća za vaše najmlađe

Samo najbolje za vaše najmilije

Odgovori