Vidljivost je ovoga jutra zbog magle smanjena na većini puteva u BiH. Izdvajamo dionicu autoceste A-1 Tarčin-Zenica, kao i magistralne puteve: Sarajevo-Tuzla-Orašje, Zenica-Doboj, Vitez-Jajce-Banja Luka, Livno-Tomislavgrad i Ripač-Vrtoče. Kolovoz je mjestimično vlažan, a zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebno na mostovima i prilazima tunelima. Vozače upozoravamo i na moguće odrone zemlje ili kamenja i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Zbog pomjeranja terena, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila preko 3,5 tone najveće dopuštene mase i autobuse na dionici M-5 Sarajevo tranzit. Za vrijeme obustave saobraćaj je preusmjeren kroz grad.

Sporije se saobraća i na ostalim dionicama na kojima se izvode sanacioni radovi, a izdvajamo putne pravce: Jablanica-Prozor, Zenica-Žepče, Rajlovac-Stup i Jajce-Banja Luka. Radovi se izvode i na petlji Blatuša u Zenici, kao i na sjevernom ulazu u Mostar. Na svim dionicama postavljena je privremena saobraćajna signalizacija čije poštivanje je obavezno.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Granični prelaz Bosanska Dubica otvoren je za međunarodni putnički saobraćaj.

Odgovori