Vidljivost je ovoga jutra zbog magle smanjena na većini puteva u BiH. Izdvajamo dionicu autoceste A-1 Tarčin-Zenica, kao i magistralne puteve: Sarajevo-Tuzla-Orašje, Zenica-Doboj, Vitez-Jajce-Banja Luka, Livno-Tomislavgrad i Ripač-Vrtoče. Kolovoz je mjestimično vlažan, a zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebno na mostovima i prilazima tunelima. Vozače upozoravamo i na moguće odrone zemlje ili kamenja i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Zbog pomjeranja terena, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila preko 3,5 tone najveće dopuštene mase i autobuse na dionici M-5 Sarajevo tranzit. Za vrijeme obustave saobraćaj je preusmjeren kroz grad.

Sporije se saobraća i na ostalim dionicama na kojima se izvode sanacioni radovi, a izdvajamo putne pravce: Jablanica-Prozor, Zenica-Žepče, Rajlovac-Stup i Jajce-Banja Luka. Radovi se izvode i na petlji Blatuša u Zenici, kao i na sjevernom ulazu u Mostar. Na svim dionicama postavljena je privremena saobraćajna signalizacija čije poštivanje je obavezno.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Granični prelaz Bosanska Dubica otvoren je za međunarodni putnički saobraćaj.

Kvalitetna odjeća za vaše najmlađe

Samo najbolje za vaše najmilije

Odgovori