Na većini puteva u BiH ovoga jutra saobraća se po pretežno vlažnom ili mokrom kolovozu, zbog kiše ili slabog snijega koji padaju od ranih jutarnjih sati. Skrećemo pažnju na puteve Ripač-Bosanski Petrovac-Lanište i Bosanski Petrovac – Oštrelj -Drvar gdje pada umjeren snijeg i zadržava se na kolovozu. Ponegdje u višim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima, moguća je mjestimična poledica. Vozače upozoravamo na učestale odrone i napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno. U južnim krajevima za sada se vozi po pretežno suhom kolovozu.

Zbog izvođenja minerskih radova danas od 11 do 16 sati mogu se očekivati kraće obustave saobraćaja (do 5 minuta) na magistralnom putu M- 4 Doboj-Tuzla (Poljice-Gavrići) na lokalitetu kod tunela prema Stanić Rijeci i na raskrsnici prije tunela.

Od puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo magistralne puteve: M-17 Zenica-Žepče, M-17 Stup-Rajlovac, M-16.2 Jablanica-Prozor, M-17 Stup-Blažuj i M-16 Jajce-Banja Luka, kao i puteve na širem području Mostara (sjeverni ulaz u grad i saobraćajnice u gradu), te petlju Blatuša u Zenici i magistralni put M-5 Sarajevo tranzit.

Odgovori