bog niskih temperatura u jutarnjim satima moguća je poledica u višim planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima. Jutros vozačima skrećemo pažnju na mjestimično smanjenu vidljivost, zbog magle u sjeverozapadnim i zapadnim krajevima zemlje, te na djelimično vlažne i klizave kolovoze u tim područijima. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, mogući su mjestimični odroni kamenja na kolovoz, a izdvajamo putne pravce: Jablanica-Prozor, Sarajevo-Foča, Bugojno- Novi Travnik i Crna Rijeka-Jajce.

Danas počinju radovi na postavljanju zaštitnih mreža na regionalnom putu R-443 Visoko-Kiseljak. U narednih desetak dana na mjestu izvođenja radova od 07:30 do 16 sati saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Na magistralnom putu M-17 smjer Zenica-Žepče (u mjestu Želeća) saobraćaj se odvija jednom trakom, dok se u suprotnom smjeru Žepče-Zenica saobraćaj i dalje odvija obilaznicom, kroz naselje Rakovica.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo magistralne puteve: M-17 Stup-Rajlovac, M-16.2 Jablanica-Prozor i M-16 Jajce-Banja Luka, kao i puteve na širem području Mostara (sjeverni ulaz u grad i saobraćajnice u gradu), te petlju Blatuša u Zenici i magistralni put M-5 Sarajevo tranzit.

Kvalitetna odjeća za vaše najmlađe

Samo najbolje za vaše najmilije
Podijeli objavu
Prethodni članakVrijeme danas
Sljedeći članakRaspored radarskih kontrola u KSB

Odgovori