Magla i ovoga jutra smanjuje vidljivost na dionicama koje prolaze kroz kotline i uz riječne tokove. Izdvajamo magistralne puteve: Zenica-Doboj, Olovo-Tuzla-Orašje, Konjic-Jablanica, Novi Travnik-Bugojno, Vitez-Travnik, Bihać-Bosanski Petrovac i Glamoč-Mlinište. Kolovoz je mjestimično vlažan, a zbog niskih temperatura moguće je formiranje poledice. Poseban oprez savjetujemo na dionicama u višim planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima. Vozače upozoravamo i na moguće odrone zemlje ili kamenja na kolovoz. Podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Zbog pomjeranja terena, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila preko 3,5 tone najveće dopuštene mase i autobuse na dionici M-5 Sarajevo tranzit. Za vrijeme obustave saobraćaj je preusmjeren kroz grad.

Kraći zastoji mogući su i na ostalim dionicama na kojima se izvode sanacioni radovi, a gdje je postavljena privremena saobraćajna signalizacija. Izdvajamo putne pravce: Jablanica-Prozor, Zenica-Žepče, Rajlovac-Stup i Jajce-Banja Luka.

Odgovori