Zbog većeg odrona kamenja na dionici M-16.2 Jablanica-Prozor, na snazi je potpuna obustava saobraćaja. Ekipe putne službe nalaze se na terenu i rade na raščišćavanju.

Vidljivost je ovoga jutra zbog magle smanjena na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove. Izdvajamo autoput A-1 Tarčin-Zenica, kao i magistralne puteve: Zenica-Doboj, Doboj-Tuzla, Sarajevo-Mostar, Bugojno-Livno, Vitez-Travnik i Glamoč-Mlinište. Kolovoz je mjestimično vlažan, a zbog niskih temperatura upozoravamo na moguću poledicu. Poseban oprez savjetujemo na dionicama u višim planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima. Podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Obustava saobraćaja za teretna vozila preko 3,5 tone najveće dopuštene mase i autobuse, aktuelna je na dionici M-5 Sarajevo tranzit. Za vrijeme obustave saobraćaj je preusmjeren kroz grad.

U toku su radovi na rekonstrukciji kanalizacione mreže na magistralnom putu M-17 u gradskoj zoni u Konjicu. Saobraćaj se tokom dana odvija jednom trakom naizmjenično.

Do kraćih zastoja dolazi i na ostalim dionicama gdje su u toku sanacioni radovi, a izdvajamo putne pravce: Jajce-Banja Luka, Stup-Rajlovac, Čelinac-Kotor Varoš i Visoko-Kiseljak.

Kvalitetna odjeća za vaše najmlađe

Samo najbolje za vaše najmilije

Odgovori