Na putevima u BiH jutros se saobraća bez dužih zastoja po mjestimično vlažnom kolovozu. Vidljivost je zbog magle smanjena na dionici autoceste A-1 Lepenica-Sarajevo zapad, kao i na magistralnim putevima: Sarajevo-Konjic, Sarajevo-Olovo, Ripač-Vrtoče, Kiseljak-Kaonik i Vitez-Novi Travnik. Zbog niskih temperatura moguće je formiranje poledice, a poseban oprez savjetujemo na dionicama u višim planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima. Vozače upozoravamo i na moguće odrone zemlje ili kamenja na kolovoz. Podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Do kraćih zastoja dolazi na dionicama na kojima se izvode sanacioni radovi, a gdje je postavljena privremena saobraćajna signalizacija. Izdvajamo putne pravce: Jablanica-Prozor, Zenica-Žepče, Rajlovac-Stup i Jajce-Banja Luka, kao i petlju Blatuša u Zenici.

Zbog pomjeranja terena, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila preko 3,5 tone najveće dopuštene mase i autobuse na dionici M-5 Sarajevo tranzit. Za vrijeme obustave saobraćaj je preusmjeren kroz grad.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Kvalitetna odjeća za vaše najmlađe

Samo najbolje za vaše najmilije

Odgovori