rema informacijama kojim raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, saobraćaj se odvija po pretežno suhom i mjestimično vlažnom kolovozu. Magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, a izdvajamo šire područje: Bugojna, Jablanice, Čapljine, Livna, Kupresa, Tomislavgrada, Glamoča, Bosanskog Grahova, Goražda i dijelove Kantona Sarajevo, te na autoputu A1. Frekvencija vozila je pojačana posebno u blizini većih gradskih centara.

Zbog izvođenja radova od ovoga jutra potpuno se obustavlja saobraćaj na petlji Blatuša u Zenici. Putnička vozila i vozila do 7,5 tona koristit će petlju Radakovo, dok će teretna vozila preko 7,5 tona koja dolaze iz pravca Sarajeva i Travnika koristiti petlju Lašva.

Na magistralnom putu M-5.1 Busovača-Kiseljak zbog deminiranja terena na lokaciji Polje danas od 9 do 15 sati saobraćaj će se povremeno obustavljati u trajanju do pola sata.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo magistralne puteve: M-17 Zenica-Žepče, M-16.2 Prozor-Jablanica, M-4.2 Bihać-Cazin i M-16 Jajce-Banja Luka, kao i puteve na širem području Mostara (sjeverni i južni ulaz u grad i saobraćajnice u gradu).

Odgovori