Promet se ovoga jutra na putevima u BiH odvija bez dužih zastoja po mjestimično vlažnom kolovozu. Zbog niskih temperatura u jutarnjim satima moguća je mjestimična poledica. Posebno izdvajamo dionice u višim planinskim predjelima, kao i na mostovima i na prilazima tunelima. Skrećemo pažnju i na moguće odrone zemlje ili kamenja na kolovoz. Vozače molimo da vožnju prilagode uslovima na putu i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme obavezno za sve kategorije vozila.

Zbog izgradnje novog mosta obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu M-17 Stup-Rajlovac na dionici od kružnog toka Briješće do raskrsnice ulica Rajlovac i Safeta Zajke. Alternativni pravac je preko kružnog toka Briješće na zaobilaznicu (dio autoputa A-1), te na petlju Butila i dalje u smijeru Zenice (Jošanica), odnosno Mostara (Vlakovo).

Zbog pomjeranja terena, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila preko 3,5 tone najveće dopuštene mase i autobuse na dionici M-5 Sarajevo tranzit. Za vrijeme obustave saobraćaj je preusmjeren kroz grad Sarajevo.

Počeli su radovi na deminiranju terena na magistralnom putu Srebrenik-Orašje u mjestu Cerik, zbog čega u vremenu od 08 do 16 sati dolazi do polusatnih obustava saobraćaja.

Sporije se saobraća i na ostalim putevima sa aktuelnim radovima, a izdvajamo putne pravce: Zenica-Žepče, Prozor-Jablanica, Bihać-Cazin i Jajce-Banja Luka, kao i puteve na širem području Mostara (sjeverni i južni ulaz u grad i saobraćajnice u gradu), te petlju Blatuša u Zenici.

Kvalitetna odjeća za vaše najmlađe

Samo najbolje za vaše najmilije

Odgovori