Suh kolovoz i povoljni uslovi za vožnju karakterišu ovoga jutra prometnu situaciju u BiH.

 

Na dionicama na kojima se izvode sanacijskni radovi, promet je usporen i reguliše se privremenom signalizacijom.

Izdvajamo putni pravac M-18 Brod na Drini-GP Hum gdje se zbog radova na sanaciji kolovoza, promet obustavlja više puta u toku dana, u trajanju do 30 minuta. Povremene polusatne obustave prometa aktuelne su od 08 do 15 sati na magistralnom putu M-18 Sarajevo-Olovo u mjestu Srednje, a od 08 do 16 sati i na regionalnom putu R-442a Hadžići-Igman (lokacija Crvene stijene).

Zbog radova na asfaltiranju kolovoza, danas će se u vremenu od 08 do 17 sati promet na dionici M-17 Raštelica-tunel Ivan-Podorašac odvijati jednom trakom naizmjenično, uz povremene obustave do 15 minuta.

Zbog radova na redovnom održavanju magistralnog puta M-16.2 Prozor-Jablanica, promet se danas odvija usporeno.

Zbog aktiviranih klizišta potpuno je obustavljen promet na regionalnim putevima R-456 Priboj-Teočak-Sapna (dionica Goduš-Rastošnica) i R-459 Tuzla-Dokanj-Šibošnica (dionica Lovački dom-Šibošnica).

Na autoputu A1 promet se odvija po suhom kolovozu, bez izvanrednih ograničenja.

U promet se uključuje sve veći broj motociklista i biciklista stoga pozivamo ostale učesnike u prometu na pojačan oprez i da obavezno provjeravaju „mrtvi ugao“. Upozoravamo motocikliste i bicikliste da na cesti još uvijek mjestimično ima pijeska i šljunka, posebno na cestama u višim predjelima. Takođe savjetujemo da voze u skladu sa prometnim propisima.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Odgovori