Prohodnost većine puteva u BiH jutros je zadovoljavajuća, a uvjeti za vožnju povoljni. Izuzetak su dionice sa aktuelnim radovima gdje se tokom dana saobraća usporeno.

 

Zbog izvođenja neophodnih radova povremene polusatne obustave saobraćaja aktuelne su na magistralnim putevima M-18 Brod na Drini-GP Hum (više puta tokom dana) i M-18 Sarajevo-Olovo u mjestu Srednje (od 08 do 15 sati), kao i na regionalnom putu R-442a Hadžići-Igman (lokacija Crvene stijene, od 08 do 16 sati).

Na magistralnom putu M-17 dionici Raštelica-tunel Ivan-Podorašac izvode se radovi na asfaltiranju, tako da se od 08 do 17 sati saobraća jednom trakom, uz povremene obustave do 15 minuta. Aktuelni su i radovi na redovnom održavanju magistralnog puta M-16.2 Prozor-Jablanica, gdje se saobraća usporeno.

U toku su i radovi na sanaciji klizišta na autoputu Bosanska Gradiška-Banja Luka (na lokalitetu Kutlešin Gaj) tako da je na snazi obustava saobraćaja u zaustavnoj i sporoj traci autoputa, uz privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Zbog aktiviranih klizišta potpuno je obustavljen saobraćaj na regionalnim putevima R-456 Priboj-Teočak-Sapna (dionica Goduš-Rastošnica) i R-459 Tuzla-Dokanj-Šibošnica (dionica Lovački dom-Šibošnica).

Na autoputu A1 saobraća se po suhom kolovozu, bez vanrednih ograničenja.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Odgovori