Zbog sve težeg financijskog stanja i upitne održivosti Javnih RTV servisa u BiH, s naglaskom na BHRT, Samostalni sindikat radnika u BHRT-u pozvao je nadležne i relevantne međunarodne institucije da se što prije aktivno uključe u uspostavljanje stabilnog sustava financiranja tih medijskih ustanova.

 

Ističu da je BHRT u izuzetno teškoj situaciji koja se dodatno pogoršava konstantnim opadanjem naplate RTV takse i nedovoljnom političkom uključenošću u rješavanje tog vrlo važnog problema.

S obzirom na raslojenost političkih mišljenja, Samostalni sindikat radnika u BHRT-u uputio je apel da svojim kredibilitetom i utjecajem ukažu još jednom nadležnima na trenutno stanje u BHRT-u, uzimajući u obzir činjenicu da je financijski stabilan i programski neovisan Javni RTV servis jedan od 16 uvjeta iz Studije izvodljivosti, određenih 2003., koji BiH mora ispuniti na svom putu ka članstvu u EU.

”Vremena je sve manje, a strpljenje uposlenih i menadžmenta je na izmaku”, poručili su iz Samostalnog sindikata radnika u BHRT-u.

Podsjećamo, novinarima BHRT-a ranije su podršku dali Upravni odbor Udruženja “BH novinari” i Linija za pomoć novinarima koji su danas uputili danas javni protest Poslovodnom odboru i generalnom direktoru BHRT-a Muhamedu Bakareviću zbog javnih prijetnji upućenih članovima Sindikalne organizacije Javnog RTV servisa piše bljesak.info.

Odgovori