Prije godinu i po na lokaciji Rostova na teritoriji općine Bugojno počela je realizacija višemilijunskog projekta izgradnje modernog sportsko-rekreacijskog centra „Biser Rostovo“.

Zatvaraju se otvori na vanjskim zidovima objekta, koji svojim izgledom već sada privlači poglede onih koji prolaze putem Bugojno-Novi Travnik, kao i ljubitelja prirode koji često posjećuju taj kraj.

Kako je Feni kazao koordinator ovog projekta Asim Šahman, u planu je da uskoro budu postavljene elektro, vodovodne i druge instalacije, te da se ugrade vrata.

Ističe da će budući centar u ponudi imati sve što je potrebno za obavljanje kvalitetnih priprema sportskih ekipa iz cijelog svijeta.

Uz sportsku dvoranu, ovdje će se nalaziti hotel sa 62 ležaja, saunom, bazenom i teretanom, restoran za 350 gostiju, caffe barovi i drugi prateći sadržaji,  kazao je.

Dodaje da u ovom momentu ne može reći kada će centar „Biser Rostovo“ biti stavljen u funkciju, s obzirom na višemjesečno kašnjenje u izvođenju pojedinih građevinskih radova.

Financije nikada nisu bile upitne, i vjerujem da ni ubuduće nećemo imati problema s transferom novca investitora iz Katara. S uređenjem pristupnih puteva, projekt će koštati negdje oko četiri milijuna eura, naglasio je Šahman.

Po njegovim riječima, kompletna investicija iznosit će oko deset milijuna eura, s obzirom na to da se u jednoj od sljedećih faza projekta planiraju, između ostalog, izgraditi i dvije sportske dvorane otvorenog tipa.

Smatra da je u interesu svih, koji su uključeni u projekt, da se on završi u što kraćem roku, s ciljem prihvata selekcija koje su već najavile dolazak na pripreme u Bugojno.

Imali smo pozive nekih europskih reprezentacija, među kojima i prvaka Njemačke u rukometu. Čuli su da Katar ovdje gradi suvremen objekt, i poželjeli doći,  kazao je Šahman.

160x600

Zaključuje da je, uz zapošljavanje većeg broja radnika i promociju sporta, stavljanje u funkciju reprezentativnog centra veoma značajno za oblast turizma u Bugojnu, u kojoj ova općina vidi jednu od šansi za svoj budući razvoj.

Odgovori