Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je večeras u sarajevskoj Seknderiji od reprezentacije Španjolske rezultatom 25:19 u okviru petog kola kvalifikacija za odlazak na europsko prvenstvo koje se naredne godine igra u Hrvatskoj.

Nakon prvih 15. minuta utakmice, kada su obje reprezentacije bile ravnopravne, Španjolci su se uspjeli ‘odvojiti’ s tri gola razlike. Međutim, zahvaljujući raspoloženom glamanu Benjaminu Buriću BiH i sjajnim obranama, bh. reprezentacija je deset minuta prije kraja prvog dijela uspjela poravnati rezultat. Burić je u prvom poluvremena skupio devet obrana i bio najraspoloženiji pojedinac u reprezentaciji BiH u tom dijelu utakmice.

Španjolci su na odmor otišli s tri gola razlike prednosti (14:11). Drugi dio susreta gosti bolje otvaraju a nakon deset minuta igre vode s četiri gola razlike. Reprezentacija BiH je poslije toga agresivnom igrom u obrani i brzim kontrama uspjela smanjiti zaostatak na dva razlike. U drugom poluvremenu se istaknuo drugi golman bh. tima Nebojša Grahovac koji je skupio deset obrana. Međutim do kraja susreta Španjolci su uspjeli zadržati vodstvo i slaviti pobjedu. Posljednja utakmica kvalifikacija BiH će igrati u Beču protiv Austrije u subotu.

 

Odgovori