Predsjednik oporbenog Saveza za bolju budućnost (SBB) Fahrudin Radončić, koji je i vlasnik najveće dnevne tiskovine u BiH Dnevnog avaza, nazvao je bošnjačkog člana Predsjedništva BiH i predsjednika Stranke demokatske akcije (SDA) Bakira Izetbegovića vođom bošnjačke mafije, ocijenivši ga odgovornim za to što su brojna ubojstva ostala nerazriješena i za korupciju golemih razmjera. 

Radončić je u intervjuu za Press Republike Srpske od petka odbacio bilo kakvu mogućnost suradnje sa SDA dok joj je na čelu Izetbegović zbog, kako tvrdi, njegove “mutne prošlosti”.

“Bakir Izetbegović je vođa bošnjačke mafije. Sve dok ne otkrije kako je ubijeno petnaestak naših zapovjednika i visokih političkih dužnosnika i dok ne vrati milijarde maraka koje je njegova obitelj otela i krije ih u Turskoj, mi sa SDA, konkretno s Izetbegovićem, nemamo što razgovarati”, rekao je čelnik SBB-a.

Radončić je već prije tvrdio kako Izetbegović zna istinu o nizu nerazriješenih ubojstava nekadašnjih bošnjačkih i hrvatskih dužnosnika, poput slučaeva likvidacije doministra unutarnjih poslova Federacije BiH Joze Leutara, načelnika Obavještajne službe Nedžada Ugljena i drugih.

Po navodima čelnika SBB-a, SDA s Izetbegovićem na čelu nastoji apsolutistički vladati BiH, na štetu Hrvata i Srba.

“Jasno se vidi da SDA želi vratiti politički život u BiH na razinu iz 1997, 1998, ili čak 1992., kad je njihova reč bila dominantna i kad su se igrali majorizacije. Pod krinkom pregovora i raspodjele dužnosti, SDA postavlja ratne kadrove koji bi trebali upravljati ne samo Bošnjacima, već nadzirati i druge nacionalne i političke projekte kod Srba i Hrvata”, rekao je Radončić.

Nagovijestio je kako aktualna vlast u BiH, uspostavljena pet mjeseci nakon izbora, neće dočekati kraj mandata te da se u zemlji ponovno mogu očekivati socijalni nemiri. Radončić je iznio podatak kako je u tri meseca u BiH otkaz s posla dobilo oko 12.500 ljudi, što je ocijenio nebrigom vlasti i razlogom više za socijalni bunt. 

Odgovori