Radoje Vidović iz HDZ BiH novi je načelnik općine Kreševo. Prema neslužbenim podacima Vidović je dobio nešto više od 1123 glasa od ukupno 1812 birača koliko ih je izašlo na izbore.

Za Vidovićeva protukandidata Željka Puljića iz HDZ 1990 glasovala su 634 birača. U izbornom stožeru HDZ BiH sinoć je vladalo slavljeničko ozračje. Uz obitelj i prijatelje na fešti su bili i brojni stranački dužnosnici na čelu s Lidijom Bradara, predsjednicom ŽO HDZ BiH Srednjobosanske županije, a među prvima Vidoviću je čestitao Mladen Mišurić Ramljak, načelnik općine Kiseljak.

“Odmah nakon slavlja idemo radit”, poručio je novoizabrani načelnik Kreševa. Kao prioritet u svojem predstojećem trogodišnjem mandatu naveo je oporavak kreševskog gospodarstva.

“Gospodarstvo je prioritet, a odmah nakon toga su infrastrukturni projekti, prije svega projekti putne infrastrukture”, kaže Vidović.

A najvažniji projekt putne infrastrukture nakon rata u Kreševu je gradnja puta Kreševo- Tarčin koji će Kreševljacima put prema Hercegovini i moru, odnosnu susjednoj Hrvatskoj, skratiti za oko 40 kilometara. Za završiti je ostalo još 1,7 kilometra ovog putnog pravca puta.

“Drugi projekt putne infrastrukture po važnosti je sanacija regionalne prometnice Kreševo-Kiseljak koji ostaje naša žila kucavica”, kaže novoizabrani načelnik Kreševa.
{igallery id=2139|cid=108|pid=1|type=category|children=0|showmenu=0|tags=|limit=0}
Vidović je najavio i više ulaganja u sport i kulturu, a posebno će se kaže voditi briga o najmlađima. Svako novorođeno dijete je dobrodošlo, a općina će mu nastojati osigurati barem simboličnu jednokratnu pomoć.

Vidović na poziciju načelnika općine Kreševo dolazi s dužnosti predsjedatelja Doma naroda Parlamenta FBiH koji će novog čelnika, prema najavama dobiti u idućih 15 dana. Na brojne upite zašto se odrekao primamljivije pozicije u Domu naroda Vidović jednostavno odgovara. “Moje Kreševo mi je važnije, a i zašto dopustiti da nas Lijanovići pljačkaju još tri godine?”

Zanimljivo je da je upravo zahvaljujući Radoju Vidoviću u javnost izašla priča o zlouporabi poticaja u poljoprivredi čelnika NS “Radom za boljitak”, odnosno kupovine glasova proračunskim sredstvima namijenjenim poljoprivrednoj proizvodnji u Federaciji BiH kojim se trenutačno bave najviša pravosudna tijela BiH, prenosi artinfo.ba

Odgovori