U utakmici 4. kola A1 Lige KS H-B za seniore, košarkaši Busovače zabilježili su prvu pobjedu protiv ekipe Tomislava iz Tomislavgrada 96:76. Iako je razlika u koševima velika, domaći košarkaši su se dugo mučili sa mladom ekipom gostiju.

Busovaču je prvo poluvrijeme potpuno stao šut,za razliku od gostiju,ali su to nadoknadili velikim brojem skokova u napadu i poenima iz drugog pa i trećeg napada. Tako je počelo i drugo poluvrijeme,a onda 5 minuta eksplozije domaćih košarkaša – skokovi Gudelja, Štrbac i njegove blokade, poeni u brzim kontrama Vukadinovića, Bejtića i Biogradlije, te dalekometne “sa parkinga“ trojke Kučuka potpuno su uništile gostujuće košarkaša i razlika je otišla na preko 20 poena i pobjednik je bio riješen.

Tri minute prije kraja utakmice trener Križanović je na parket izveo kadetsko-juniorsku petorku: Srebrenica, Grubešić, Šafradin, Bokunović i Vuleta, te vrijedi spomenuti prve seniorske poene Šafradina, a Ahmed Srebrenica (15 godina) je debitirao za seniore i postigao svoje prve seniorske poene.

Narednu utakmicu KK Busovača ponovo igra u Busovači protiv ekipe Student iz Mostara u nedjelju 24.11. u 18 sati, a domaći će imati šansu da pobjedom krenu ka gornjem dijelu tabele.

REZULTATI – 4.KOLO LIGE KS HB

Busovača-Tomislav 96:76
Grude-Rama 72:70
Široki:Student 66:69
Vitez-Novi 153:43
Brotnjo-Livno igra se 20-11-13.

Odgovori