Samsung razvija revolucionarnu tehnologiju za budućnost pametnih telefona.

Američki patentni ured zaprimio je Samsungov zahtjev u kojem se prikazuje prozirni telefon kojim se može upravljati dodirom s obje strane.
 
Ideja je prilično zanimljiva, te će nam omogućiti da upravljamo telefonom i aplikacijama bez žrtvovanja dijela vidljive slike s prednje strane, kao i da packanje prstima ostavimo za stražnju stranu. Ovo će posebice biti korisno za gledanje filmova, kao i za gaming, no moglo bi svoju primjenu naći i u “ozbiljnijim” aplikacijama, recimo za obradu slika ili videa.
 
U opisu patenta se navodi i sustav ikonica na stražnjoj strani ekrana, čime ćete moći dobiti dodatne opcije, poput teksta povezanog sa slikom koju gledate, kao što su recimo komentari fotografija postanih na Facebooku.
 
Za sada još nije poznato kada bi se ovaj uređaj mogao naći na tržištu, niti nalazi li se već u fazi prototipa u Samsungovim tajnim laboratorijima, no možda će nešto od te tehnologije biti prikazano ili barem spomenuto na CES 2014 sajmu u Las Vegasu ili na nekom od Samsungovih događanja 2014. godine.
 
Rekli bismo kako postoji jako mala, gotovo nikakva šansa da ćemo ovo vidjeti u Galaxy S5 ili nekom drugom Samsungovom flagship telefonu iduće generacije, no možda nam Samsung podari neki novi filmić u kojem će prezentirati “tehnologiju skore budućnosti”, kao što je to svojevremeno činio sa savitljivim ekranima, prenosi vidi.hr

Odgovori