Prenosimo Vam priopćenje PU Jajce povodom predstojećih vjerskih blagdana i međunarodnog praznika.

Poštovani građani informiramo Vas da je PU Jajce i njene org. jedinice PS i ove godine sačinile i provode  Plan pojačanih mjera i radnji, povodom nastupajućih Božićnih blagdana i Novogodišnjih praznika, počevši od 18.12.2015.god. do 14.01.2016. god. Naša operativna saznanja ukazuju da je pred nama vrijeme u kojem bi moglo doći do pojačanih aktivnosti krimogenih osoba i drugih nezakonitosti, povezanih sa izraženom problematikom teških rađa, razbojništava, krađa motornih vozila, pojačane upotrebe pirotehničkih sredstava, oružja i drugih vrsta minsko-eksplozivnih sredstava i naprava, kao i pojačano konzumiranje alkohola i drugih narkotičkih sredstava .

Procjenjujemo da će na opisani način, doći do pojačanih krimogenih aktivnosti, narušavanja javnog reda i mira, kršenja prometnih propisa i drugih nezakonitosti u ponašanju  organiziranih grupa i pojedinaca, što bi moglo dovesti do  usložnjavana  sigurnosne situacije i ugroženosti života i imovine građana.

Sve ukazuje na hitnu potrebu zajedničkog djelovanja policije i građana u poduzimanju pojačanih mjera, kao i podizanju svakodnevne svijesti o odgovornom ponašanju svih nas, a sve u cilju stvaranja povoljnih uvjeta i optimalnog sigurnosnog ambijenta, koji će garantirati potpuni osjećaj sigurnosti svih ljudi i njihove imovine.

Naši inspektori i policajci svakodnevno preveniraju, upozoravajući građane na opasnosti i pojavne oblike asocijalnih ponašanja, posebno maloljetnu djecu, kako bi iste upozorili na opasnosti od zloupotrebe oružja, streljiva, bombi, eksplozivnih i pirotehničkih sredstava, a posebno od improviziranih sredstava kućne izrade, kao i nedozvoljenog  konzumiranja alkohola i opijanja.                          

Kvalitetna odjeća za vaše najmlađe

Samo najbolje za vaše najmilije

Upozoravamo da je u skladu s važećim Zakonom o eksplozivnim tvarima, promet ovim sredstvima  zabranjen bez odobrenja MUP-a. dok je prodaja  dopuštena samo punoljetnim osobama, a istovremeno njihova upotreba kažnjiva, kao prekršaj i propisano kazneno djelo.                      

Savjetujemo roditeljima, maloljetnicima i djeci posebno da je najbolja preventiva nekorištenje pirotehnike i drugih eksplozivnih i ubojitih sredstava, jer ste već pokazali da se blagdani mogu proslaviti i drugačije: puno ljepše, ugodnije i prije svega – svečanije kao što je to bilo prošle godine .

Svim vjernicima islamske vjeroispovijesti želimo sretan dan rođenja Muhameda a.s , a vjernicima   katoličke i pravoslavne vjeroispovijesti želimo sretan  Božić i nastupajuće božićne blagdane, te svim građanima sretnu i uspješnu Novu 2016.godinu , sa željom da ih provedu u miru, zdravlju i sreći , kako to i dolikuje civiliziranim kulturama i našoj cjelokupnoj zajednici.

   Vaša policija!

Kvalitetna odjeća za vaše najmlađe

Samo najbolje za vaše najmilije

 

Odgovori