Proteklog vikenda od 26.-28. listopada 2017. godine u goste Hrvatskom kulturnom društvu „Napredak“ podružnica Vitez pristigli su članovi Kulturno umjetničkog društva „Kvirin“ iz Linza.

Prvi dan trodnevnog posjeta članovi KUD-a „Kvirin“ iskoristili su, kako za upoznavanje svojih domaćina, tako i za upoznavanje kulturne i povijesne baštine koju ima Vitez i Središnja Bosna. Domaćini, predvođeni predsjednikom HKD „Napredak“ podružnice Vitez, Zoranom Kupreškićem su svoje prijatelje upoznali o aktivnostima koje provodi HKD „Napredak“ Vitez i planovima za djelovanje i određeni vid suradnje u budućnosti sa drugim Kulturno umjetničkim društvima.
Drugi dan boravka, gosti iz Linza zajedno sa domaćinima iskoristili su za odlazak u Franjevačke samostane u Kraljevu Sutjesku i Fojnicu.
Posjet spomen-obilježju  Križančevo Selo bio je uistinu emotivan i ispraćen s posebnim štovanjem prema poginulim herojima obrane Viteza. Članica Upravnog odbora HKD “Napredak“ Vitez  Marina Alilović ukratko je ispričala važne činjenice o najvećem stradanju Hrvata u Središnje Bosne tijekom Domovinskog rata.
Nakon posjeta spomen-obilježja Križančevo Selo članovi KUD „ Kvirin“ posjetili su kapelicu svetog Ante na Kalvariji u Vitezu o kojoj je govorio fra Velimir Bavrka, župnik crkve sv.Jurja u Vitezu. Najljepše svetište i njegovu povijesnu dimenziju, gostima su iscrpno predstavili članica Upravnog odbora HKD „Napredak“ Vitez Nataša Radeljić i član Nadzornog odbora  Anto Zirdum.
Na koncu cjelodnevnih druženja, prijatelji iz Austrije i HKD „ Napredak“ Vitez su zajedničkim koncertom u Hrvatskom domu u Vitezu predstavili svoj rad kroz tradicijske igre i glazbu. S pravom se može reći da je Vitez proteklih dana bio uspješan domaćin, te je HKD „ Napredak“ podružnica Vitez dokazao da je jedan od ključnih promotora Hrvatske tradicije, kulture i običaja.