Jučer se slavio blagdan sv. Klare Asiške, zaštitnice samostana klarisa, ali i cijele župe Brestovsko. Za ovaj blagdan vjernici katolici pripremili su se Trodnevnicom koju je predvodio fra Ivo Pavić.

 

Župa Brestovsko je bilo mjesto kamo su se slile rijeke vjernika iz svih župa Vrhbosanske nadbiskupije. Naime, od četvrtka do subote, trodnevnicu je predvodio poznati svećenik fra Ivo Pavić, župnik iz Šurkovca.

Program je započeo u četvrtak navečer molitvom krunice na platou ispred samostana sestara klarisa, nakon čega je bila priprava, a onda i slavljenje svete mise.

Vjernici su se nakon propovijedi odrekli grijeha i Zloga i ispovjedili svoju vjeru, a nakon svete mise bila je molitva za oslobođenje i unutarnje iscjeljenje.

U petak je počeo jutarnji program u 10 sati u župnoj crkvi, koja je bila premalena da primi sve vjernike koji su stigli iz mnogih župa. Zajedno se slavio Gospodin, vjernici su predali svoj život Njemu, a fra Ivo je molio za zdravlje duše i tijela svih prisutnih.

Kvalitetna odjeća za vaše najmlađe

Samo najbolje za vaše najmilije

Duhovna obnova nastavljena je u petak navečer također s molitvom krunice. Mnoštvo vjernika je ispunilo cijeli brijeg na Brestovskom koji je postao jedno veliko mjesto molitve i slavljenja. Nakon priprave uslijedila je sveta misa i klanjanje Isusu u Presvetom Oltarskom Sakrementu. Cijele večeri je bilo takvo molitveno ozračje da su vjernici ostalo dugo u molitvi i slavljenju te nitko nije želio otići kući!

Trodnevnica se nastavila sa svečanim misnim slavljem u subotu, 10. kolovoza, koje je također predvodio fra Ivo, te klanjanjem u župnoj crkvi, koje je vodio fra Gabrijel Tomić.

Odgovori