U proteklih deset mjeseci, U.G. Prijatelji prirode “Eko-element“ Bugojno realiziralo je, uz podršku Američke ambasade, projekt pod nazivom „Snaga različitosti“.

Sinoć su prezentirani najznačajniji segmenti projekta i magazin „Snaga različitosti“ koji su pripremili učenici srednjih škola iz Bugojna, Gornjeg Vakufa-Uskoplja i Donjeg Vakufa. Koordinator projekta, Jagoš Jovanović ovom prilikom istakao je značaj „Snage različitosti“ i suradnje učenika iz tri grada i podsjetio na realizirane okrugle stolove, radionice, debate koje su bile korisne za cijelu zajednicu, a koje su svima, kao i mladim novinarima, članovima redakcije „Snaga različitosti“ omogućili stjecanje novih, korisnih znanja. Pored toga novinari su imali priliku i stjecati korisna znanja tokom Male škole novinarstva. Rezultiralo je to i prvim, štampanim brojem magazina „Snaga različitosti“.

„Projekt je perfektno urađen. Svi koji su bili uključeni u projekt, svoj posao su uradili profesionalno. Novine sam pregledao i zadovoljan sam i tekstovima i izgledom“, naglasio je Jagoš Jovanović, koordinator projekta.

„Proteklih deset mjeseci stekli smo nova iskustva i nova znanja i nova prijateljstva. Osjećaj sa magazinom je super. Zadovoljan sam i radom i suradnjom sa svim novinarima“, naglasio je Eldar Fuka, član redakcije.

Ovom prilikom dodijeljene su zahvalnice moderatorima, kao i drugima koji su podržali realizaciju projekta. Tokom promocije, novinarka RTV Bugojno, Eneida Alibegović naglasila je značaj prvog magazina koji su pripremili učenici srednjih škola iz tri grada koji su se povezali u različitosti i uspješno realizirali projekat. U magazinu su obuhvaćane teme zanimljive mladim ljudima, a štampan je u 1500 primjeraka. Bit će distribuiran u školama, a naredni broj bit će on-line, javlja RTV Bugojno.

Odgovori