Zajedno sa još 8 gradova Bosne i Hercegovine, ove godine Kiseljak ima priliku biti domaćin za nove Aktivne građane na području županije Središnja Bosna.

Program Aktivni građani je program Britanskog savjeta iz oblasti interkulturalnog dijaloga i globalnog građanstva koji se rukovodi načelom „Globalno povezani, lokalno angažirani“. Za cilj ima da doprinese pozitivnim društvenim promjenama unutar svih tih zajednica i globalno održivom razvoju uspostavljanjem jedne trajne mreže lidera.

Program Aktivni građani svima od 16 do 40 godina nudi četiri komponente u njihovim lokalnim zajednicama.
1. Obrazovne radionice
2. Kaskadne radionice
3. Projekte društvenog djelovanja
4. Internacionalno putovanje.

Ako si mlad, želiš promijeniti situaciju u svojoj lokalnoj zajednici, a pri tome naučiti nove vještine i upoznati nove ljude i pri tome dobiti priliku otići u Aziju, Palestinu, Sri Lanku, London besplatno, ovo je savršena prilika za tebe.

Prvi dio treninga održan je 28. I 29. rujna u prostorijama Hrvatskog doma u Kiseljaku s drugi dio treninga 12. i 13. listopada u istim prostorijama s početkom u 10 sati.

Živiš u Novom Travniku i mnogo je stvari koje želiš promijeniti? Želiš vidjeti kako se mladi bore za budućnost tebe i generacije koje dolaze? Želiš dati svoj doprinos u kreiranju dobrih i korisnih stvari za svoj grad? Želim vidjeti na jednom mjestu spoj kreativnosti, energije, talenata?

Onda je ovo savršena prilika za tebe, tvoje susjede, prijatelje, roditelje!

U nedjelju, 10. studenog u 14:30  dođi u prostorije Udruženja Građana „Galerija“ i sudjeluj na Javnoj Tribini Aktivnih građana na temu „Uspješni mladi za uspješnu budućnost“.

Saznaj što ekipa od 20 mladih, ambicioznih ljudi žele uraditi za tebe, za tvoj grad? Saznaj na koji način im se možeš priključiti i biti onaj koji će mijenjati društvo? Od tebe tražimo dobro raspoloženje, pozitivnu energiju, spremnost na promijene i bezbroj pitanja.

Javna tribina završava svečanom dodjelom certifikata za sve sudionike programa Aktivni građani, Britanskog savjeta.

Više o programu Aktivni Građani: http://www.britishcouncil.org/bih-projects-active-citizens.htm

Odgovori