Danas u Bosni pretežno oblačno vrijeme. Više sunčanog vremena će biti u Hercegovini.

U Bosni će mjestimično padati kiša. Poslijepodne se očekuju lokalni pljuskovi u Hercegovini, moguća je i grmljavina. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 20 i 26 °C, na jugu Hercegovine do 32 °C.

U subotu, 13.07. 2013, u Bosni i Hercegovini više sunčanog vremena prijepodne. U jutarnjim satima po kotlinama u Bosni će biti magle i niske oblačnosti. Sredinom dana se očekuje jači razvoj oblačnosti koji će usloviti lokalne pljuskove i grmljavinu. Padavine se ne očekuju na jugu Hercegovine i sjeveru Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka između 11 i 16 °C, na jugu Hercegovine od 17 do 22 °C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 23 i 28 °C, na jugu Hercegovine do 32 °C.

U nedjelju, 14.07.2013, u Bosni i Hercegovini će preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Poslijepodne je moguć poneki kratkotrajan lokalni pljusak u Hercegovini i zapadnom dijelu Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka između 11 i 16 °C, na jugu Hercegovine od 18 do 23 °C. Najviša dnevna temperatura zraka između 23 i 28 °C, na jugu Hercegovine do 33 °C.

Odgovori