Bruto iznos prihoda od indirektnih poreza u BiH za devet mjeseci ove godine je 4,864 milijarde KM, što je za 147 milijuna KM ili 3,11 posto više u odnosu na isto razdoblje lani.

“Prema izvršenim povratima PDV-a, neto prikupljeni prihodi koji su otišli u raspodjelu BiH, entitetima i distriktu Brčko bili su veći za 157 milijuna KM u odnosu na prihode raspređene prošle godine”, priopćeno je iz Uprave za indirektno oporezivanje /UIO/ BiH.

U rujnu je UIO prikupila 597 milijuna KM indirektnih poreza / PDV, akcize, carine i putarine/, što je za 23 milijuna KM više u odnosu na isti mjesec prošle godine.

Nakon izvršenih povrata PDV-a poreznim obveznicima, koji su u prvih devet mjeseci ove godine iznosili 801 milijun KM, u raspodjelu je ove godine otišlo 4,063 milijarde KM.

Za financiranje državnih institucija u prvih devet mjeseci ove godine raspoređeno je 562 milijuna KM, a ostatak je završio u entitetskim kasama.

Kvalitetna odjeća za vaše najmlađe

Samo najbolje za vaše najmilije

“FBiH je raspoređeno ukupno 2,213 milijardi KM, Republici Srpskoj 1,148 milijardi KM, a distriktu Brčko 122 milijuna KM”, naveli su iz UIO BiH.

Na osnovu posebne putarine za izgradnju autoputova /0,10 KM/, u prvih devet mjeseci ove godine FBiH je dobila dodatnih 55,8 milijuna KM, Republika Srpska 36,9 milijuna KM, a distrikt Brčko 1,9 milijun KM.

 

Kvalitetna odjeća za vaše najmlađe

Samo najbolje za vaše najmilije

Odgovori