Predstava “Brat Magarac” HNK-a Mostar, autora Renea Medvešeka a u režiji Lawrencea Kiirua, koja je trebala biti odigrana u ponedjeljak navečer na 2. Danima hrvatskog kazališta u BiH, otkazana je, priopćeno je danas popodne iz Gradskog kazališta mladih Vitez i Udruge mladih “Enter”. 

Razlog otkazivanja igranja ove predstave, koja je trebala biti izvedena u središnjem dijelu Dana hrvatskog kazališta u BiH, tragična je smrt mlade Kristine Lovrinović, sedamnaestogodišnje članice Gradskog kazališta mladih Vitez.

Shrvani smo ovom tragedijom, bol svih nas je prevelika i naše su misli sad uz Kristininu obitelj. Uz Kristininu najužu obitelj mi smo najviše tužni zbog ove neopisive tragedije i igranje predstave nije opcija. U našoj kazališnoj dvorani je tijekom dana velik broj naših članova tugovao, dvorana je doslovno nakvašena suzama. Naši prijatelji iz HNK-a Mostar su bez pogovora prihvatili našu odluku i izrazili nam duboku i iskrenu sućut, kao i velik broj kazališta iz zemalja okruženja, na čemu smo im zahvalni, priopćeno je iz GKM-a Vitez.

Odgovori