Predsjednik FBiH Marinko Čavara tijekom svog boravka u Istanbulu, u periodu od 7. do 9.travnja 2015. godine, u sklopu održavanja 18. Euroazijskog ekonomskog summita dao je intervju za Monitor TV Osterreich, A9, Tek Rumeli TV i godišnji magazin „The Business Year“.

Zahvalio se Fondaciji Marmara što je organizirala jedan ovakav summit koji je zasigurno od velikog značaja za sve sudionike, a vjeruje da će imati i veliki značaj za osobe koje dolaze iz BiH.

„Suradnja između BiH i Turske je veoma dobra i imamo stoljetnu povezanost kroz običaje, kulturu, jezik, ekonomiju, te mnoge druge poveznice. Na prostoru BiH živi više naroda koji nastoje zajednički živjeti i zajedno graditi bolju budućnost. U Turskoj sam susreo mnoge ljude koji su porijeklom iz BiH, a koji žive i rade u Istanbulu. Poručujem im da će BiH uvijek biti njihova domovina, a isto tako,da oni budu glasnogovornici BiH i svega što je pozitivno u BiH, da to promiču diljem svijeta, pa i ovdje, u Turskoj. Nadamo se da će ovaj Euroazijski ekonomski summit biti poticaj za suradnju sa BiH i susret u BiH.“ izjavio je Čavara.

Odgovori