Imaš između 14 i 18 godina?

# Živiš u nekom od gradova u regiji središnja Bosna?

# Nezadovoljan/a si odnosom društva prema tebi kao mladoj osobi?

# Dosta ti je tapkanja u mjestu i šuplje priče?

# Htio/la bi naučiti kako uraditi nešto cool i društveno korisno o čemu će svi pričati?

# Želiš upoznati 15 novih prijatelja/ica iz drugih gradova i s njima uraditi zajedničku volontersku akciju?

Ako si se pronašao/la u rečenicama iznad, Fondacija Schüler Helfen Leben ima pravu priču za tebe:

Početak proljeća je idealna prilika za prve korake ka tome da postaneš društveno aktivan/a!

Zato se prijavi na prvi ovogodišnji Stand Up Seminar koji Fondacija SHL organizira u periodu od 13.03.2015. do 15.03.2015. u hotelu Otoka u Donjem Vakufu.

Ovaj seminar namijenjen je mladima iz regije srednja Bosna, bez iskustva u omladinskom aktivizmu, koji imaju između 14 i 18 godina i daje ti odgovor na pitanje “Zašto bi se trebao/la društveno angažirati i kako to učiniti?”.

Kroz interaktivne radionice steći ćeš osnovna znanja iz oblasti omladinske politike u Bosni i Hercegovini, upoznati se sa značenjem volonterstva i dobiti praktične savjete kako i gdje se možeš uključiti ako želiš raditi nešto za dobrobit mladih u tvojoj sredini.

Također, na ovom seminaru ćeš imati priliku da stekneš svoje prvo volontersko iskustvo kroz nekoliko sati volontiranja u toku samog seminara.

Stand Up Seminar nije namijenjen mladima koji su već aktivni u nevladinim organizacijama, već onima koji će to tek postati!

Ako ovo čitaš i razmišljaš da se prijaviš, a već si društveno aktivan/a, slobodno produži dalje do prijave za Move On Seminar, a ovaj poziv obavezno proslijedi prijateljima/cama koji/e nisu nikad bili/e na nekom seminaru.

Troškove prijevoza, smještaja i ishrane učesnika/ca snosi Fondacija SHL.

Poziv za prijave na seminar otvoren je do petka 06.03.2015. do 11.00h.

Prijavnicu za Stand Up Seminar možeš preuzeti ovdje. Popunjen obrazac pošalji putem e-maila na adresu seminari@shl.ba.

Za sve dodatne informacije možeš se obratiti SHL Sarajevo timu na mail seminari@shl.ba ili u inbox na fan page-u Fondacije. Svi/e prijavljeni/e će biti obaviješteni/e o statusu njihove prijave putem e-maila u petak 06.03.2015.

Odgovori