Sud Bosna i Hercegovine potvrdio je optužnicu protiv Mehmeda Sadikovića za zločine počinjene nad ratnim zarobljenicima u Bugojnu 1993. godine, javlja BIRN-Justice Report.

Sadikoviću je na teret stavljeno da je zločine počinio kao upravnik logora na stadionu “Iskra” u razdoblju od kraja srpnja do rujna 1993. godine objavio je dnevnik.ba.

U optužnici se navodi da je za vrijeme rata u BiH, na području općine Bugojno, optuženi Mehmed Sadiković, kao pripadnik jedinice VP 5878 Armije BiH, koga je Ratno predsjedništvo Bugojna postavilo za upravnika logora na stadionu “Iskra” u sudjelovao, poticao i pomagao u pripremanju, kao i činjenju krivičnih djela prema zatvorenicima i ratnim zarobljenicima hrvatske nacionalnosti.

Iz Tužiteljstva BiH je ranije priopćeno da je dozvolio zatvaranje pripadnika HVO-a u nehumanim uvjetima, njihovo odvođenje na prinudne radove na prve borbene linije u Pruscu (općina Donji Vakuf) i Gornjem Vakufu, te deminiranje minskih polja u Bugojnu. Tijekom radova, kako je navelo Tužiteljstvo BiH, dvije osobe su ubijene, a više ranjeno.

Kvalitetna odjeća za vaše najmlađe

Samo najbolje za vaše najmilije

Odgovori