Polazeći od činjenice da na području općine Kreševo postoje značajni turistički resursi, ali da njihovo postojanje nije dovoljno prezentirano javnosti, Kreševljaci su se odlučili tiskati novi turistički vodič.

Turistički vodič pod naslovom U Kreševo kad dođeš… tiskan je na 138 stranica i sigurno je jedan od reprezentativnijih koji postoje u Bosni i Hercegovini, naglašavaju u Turističkom uredu općine Kreševo. U Vodiču je prezentirano sve što bi moglo biti zanimljivo potencijalnim posjetiteljima. Prethodni turistički vodič Kreševa, izdan davne 2005. godine, odavno je rasprodan. Novo izdanje tiskano je u 600 primjeraka.

Na letcima su, pak, promovirani Franjevački samostan (na engleskom jeziku), Zavičajna udruga “Kreševski citrin”, Biciklističke staze na području općine, Planinarski put Bitovnja-Pogorelica-Vranica, te Studij glazbene umjetnosti, a u jednom letku prezentiran je kalendar važnijih javnih manifestacija na području naše općine. Letci su tiskani u nakladi od po 2000 primjeraka.

Izdavanje publikacija financirala je općina Kreševo, a uskoro će uslijediti i njihova javna prezentacija. Već se pripremaju i novi letci, a ovaj put će kroz njih biti predstavljene znamenitosti sela Vranci (rimski most, ta’te, stara arhitektura, itd.), Deževice (Vrelo sv. Jakova, nekropola sa stećcima na Brdu, itd.), potkovano jaje, festival 3fok i drugo. (Ana Popović)

Odgovori