Služba za zapošljavanje Srednjobosanskog kantona uz podršku Federalnog zavoda za zapošljavanje i Vlade Srednjobosanskog kantona organizuje 7. sajam zapošljavanja. Sajamske aktivnosti će se održavati ovog utorka i srijede u Franšiznom centru u Vitezu. Kako nam je kazao Željko Lončar direktor Službe za zapošljavanje SBK, na sajmu će učestvovati oko 60 poslodavaca.

Prvog dana sajam u period od 10:00 do 14:00 sati bit će održan Okrugli stol na temu “Stanje na tržištu rada i perspektive zapošljavanja u 2017. godini na području Srednjobosanskog kantona/Kantona Središnja Bosna “ .

U radu Okruglog stola osim Službe za zapošljavanje SBK/KSB će učestvovati predstavnici Skupštine i Vlade SBK, Federalnog zavoda za zapošljavanje, Agencije za rad i zapošljavanje BiH ,predstavnici Ministarstva privrede i Ministarstva obrazovanja SBK/KSB, predstavnici Sveučilišta Vitez te predstavnici općina, poslodavaca i dr.

Drugog dana sajma u periodu od 10:00 do 15:00 sati bit će održan Sajam zapošljavanja na kome će uzeti učešće preko 1000 nezaposlenih osoba.

Ovo je izuzetna prilika za nezaposlene i poslodavce da se direktno upoznaju sa ponudom i potražnjom na tržištu rada te da se predstave i promoviraju na najbolji način te iskoriste poslovne prilike koje im se ukažu.

 

Kvalitetna odjeća za vaše najmlađe

Samo najbolje za vaše najmilije

 

Odgovori