Dana 03.12.2013.godine u radnoj posjeti MUP-u ŽSB boravio je direktor policije Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Goran Lujić sa suradnicima.

Radna posjeta je nastavak uspješne suradnje ove dvije policijske agencije. Tu suradnju najbolje ilustrira nedavna zajednička akcija lišenja slobode osoba na području Brčko distrikta koje su izvršile razbojništvo nad ženskom osobom u Donjem Vakufu. Tada su izvršioci oštećenu ostavili sa teškim povredama u kući, gdje je pronađena tek poslije 3 dana.

Na sastanku su, osim osvrta na dosadašnje vidove suradnje, razmijenjena iskustava u radu Odjela za profesionalne standarde MUP-a ŽSB i Policije Brčko distrikta BiH. To se posebno odnosi na oblast zaštite tajnih podataka i uspostavljanje sigurnosnih područja, obrade i zaštite ličnih podataka i borbe protiv korupcije. Rezultat sastanka je i dogovor oko razmjene instruktora za obuku službenika Jedinice za podršku. Tako bi instruktori iz Policije Brčko distrikta obučavali službenike MUP-a ŽSB u ronjenju, a njihove kolege iz MUP-a ŽSB Travnik obučavali pripadnike Jedinice za podršku Policije Brčko distrikta u alpinističkim vještinama i programu skijanja.

Razgovarano je i o iskustvima prilikom apliciranja IPA fondovima za projekte sigurnosti, te planirano potpisivanje protokola o suradnji u budućnosti.

Odgovori