Jedan penal su skinuli Meksikanci, a jedan je Portugal uspio zabiti. U produžecima su isključeni Nelson Semedo i Raul Jimenez

Portugal je s 2:1 srušio Meksiko i osvojio treće mjesto na Kupu konfederacija u Rusiji.

Činilo se da će pobjednik Gold Cupa uzeti medalju, ali je Portugalce spasio Pepe pogotkom u sudačkoj nadoknadi i tako ih odveo u produžetke u kojima su bili uspješniji.

Andre Silva je imao priliku dovesti Portugalce u vodstvo, ali mu je udarac s 11 metara skinuo Guillermo Ochoa u 16. minuti nakon što je Rafael Marquez skrivio kazneni udarac.

Guillermo Ochoa Rafa Marquez Mexico

Meksikanci su poveli u 54. minuti autogolom Neta, a nakon toga se igra otvorila i sijevnulo je još nekoliko sjajnih prilika.

Kvalitetna odjeća za vaše najmlađe

Samo najbolje za vaše najmilije

Oribe Peralta je pucao kod Meksika, ali je obranio Rui Patricio. Potom je na drugoj strani Pizzi pucao malo preko gola, a ubrzo i Gelson Martins pod samu gredu ali nije mogao protiv Ochoe. Dobre prilike do 90. minute se imali i Nani, Carlos Vela i Chicharito.

Spasitelj Portugala je u samoj sudačkoj nadoknadi bio Pepe koji je u 91. minuti postigao pogodak vrijedan produžetaka.

A onda je u 13. minuti produžetaka Miguel Layun igrao rukom u kaznenom prostoru, sudac je pokazao na bijelu točku, a minutu kasnije Adrien Silva je nadmudrio Ochou i tako donio slavlje Portugalcima.

Red Card, Mexico Portugal, Confed Cup, 020720017

Kvalitetna odjeća za vaše najmlađe

Samo najbolje za vaše najmilije

Do kraja nije bilo više pogodaka, ali vidjeli smo dva isključenja. Nelson Semedo je u 106. minuti zaradio drugi žuti karton, a šest minuta kasnije ista je sudbina zadesila i Raula Jimeneza.

Za naslov Kupa konfederacija se bore Čile i Njemačka.

Odgovori