“Koncert je protekao bez incidenata i narušvanja javnog reda i mira”, kazao je Ljudevit Marić, glasnogovornik županijskog MUP-a.

“Nije zabilježen nijedan incident na sinoćnjem koncertu potpore šestorici nekadašnjih dužnosnika koji se nalaze u pritvoru u Den Haagu.”, doznaje Fena u MUP-u Hercegovačko -neretvanske županije.

Prema procjenama pojedinih medija na koncertu, na stadionu Hrvatskog športskog kluba Zrinjski u Mostaru, okupilo se više od 10.000 građana, a uz Marka Perkovića Thompsona, nastupili su Mate Bulić, Sinovi Hercegovine, Grupa Galeb, klapa Hrvoje i drugi.

Glazbenik Marko Perković Thompson pozvao je nazočne i sve Hrvate da ohrabre haaške uznike.

“Ovim skupom smo izrekli ljubav i ljepotu. Želimo ohrabriti uznike i naš narod u Hercegovini, Bosni, Hrvatskoj… To je naša poruka. Neka osjete snagu i vjeru. Mi ćemo bdjeti, moliti se te dati potporu zajedništvu.”, rekao je hrvatski glazbenik kojemu je nastup u Mostaru bio osporavan.

Koncert koji je proteklih dana izazvao veliku pozornost i podigao puno prašine u javnosti, završio je u 23sata i 15 minuta, pjesmom “Lijepa li si”.

Tijekom koncerta, ispred bine stajale su prazne bijele stolice s natpisima nekadašnjeg predsjednika Vlade Herceg-Bosne Jadranka Prlića, ministra odbrane Brune Stojića, načelnika Glavnog stožera Hrvatskog vijeća odbrane generala Slobodana Praljka i Milivoja Petkovića, načelnika Vojne policije HVO-a Valentina Čorića i predstojnika odjela za ratne zarobljenike i razmjenu Berislava Pušića.

Šestoricu Hrvata u svibnju 2013. Haaški sud nepravomoćno je osudio na zatvorske kazne od 10 do 25 godina zatvora zbog zločina nad muslimanima tijekom rata u BiH.

ICTY je objavio kako će pravomoćnu presudu u predmetu “Prlić i drugi” donijeti najkasnije u studenome ove godine.

 

Odgovori