Stanje Matee Janković konačno se poboljšava. Mlada žena i majka konačno više nema temperaturu, a prema zadnjim informacijama, liječnici je postupno bude iz kome. Prema podatcima s facebook stranice “Život za Mateu”, njezino trenutno stanje je dobro i liječnici su zadovoljni napretkom.Podsjetimo, dvadesetdevetogodišnja Matea Janković (rođ. Vrdoljak) je prije dva mjeseca krstila je svojeg prvorođenoga sina, a zadnjih tjedana se dana bori za svoj život. Prije dva tjedna hitno je prebačena u Kliničku bolnicu u Mostar, s dijagnozom microlithiasis alveolaris Pneumonia interstitialis bill, gdje je bila priključena na respirator i stavljena u induciranu komu.

Zahvaljujući nizu humanitarnih akcija skupljena su potreba sredstva kako bi Matea bila prebačena u Zagreb, a kasnije i u Beč gdje joj je pružena potrebna njega.

Iako su liječnici davali male šanse da će preživjeti, stanje je sada puno bolje nego je to bilo prije 10-ak dana. Sve je više nade kako će ova priča dobiti sretan završetak. (Pogled.ba)

 

Odgovori