Klub sa Bilinog polja prošle sezone je u posljednjem kolu osigurao opstanak u Premijer ligi, očekivali su se bolji dani za ponos Zeničana, ali…

Nakon okončanja sezone Uprava nije uspjela pronaći zajednički jezik sa gradonačelnikom Kasumovićem i Gradskom upravom, igrači su počeli napuštati klub, Čelik nema trenera, niti zakazan početak priprema.

Proteklog tjedna uputili smo posljednji u nizu zahtjeva Gradskoj upravi i gradonačelniku za održavanje sastanka, na kome smo željeli postići dogovor oko potpisivanja reprograma, te daljeg preciziranja odnosa između NK Čelik i Grada Zenice. S obzirom na to da se gospoda iz Gradske uprave nije udostojila uputiti odgovor ni na jedan naš urgentan zahtjev, a imajući u vidu da je gradonačelnik u više navrata prizivao izbor i imenovanje nekog novog (čitaj podobnog) Upravnog odbora, na sjednici održanoj u utorak, donijeli smo odluku o podnošenju ostavke. Želimo na taj način staviti do znanja da je Čelik iznad svakog pojedinca, iznad svakog igrača, iznad svakog člana i predsjednika Upravnog odbora, te iznad svakog Gradskog vijeća i gradonačelnika. Čelik je postojao prije svih nabrojanih i, sigurni smo, postojati će i poslije, priopćeno je na službenoj klupskoj stranici Zeničana.

Iz Čelika su podsjetili da je Upravni odbor izabran u siječnju tekuće godine, te da je pred sebe postavio tri cilja, a to su: povratak navijača na stadion Bilino polje, opstanak u Premijer ligi i potpisivanje reprograma dugovanja prema Poreznoj upravi.

Ovaj treći uvjet smo smatrali najlakše ostvarivim, jer su potpise za ispunjavanje istog dali i gradonačelnik i predsjedavajuća Gradskog vijeća puno prije nego što je ovaj Upravni odbor dobio mandat. Prva dva cilja smo ispunili i na tome se zahvaljujemo igračima i stručnom stožeru, NGG “Za Čelik” i naravno najboljim među nama, popularnim Robijašima. Treći, nažalost, nije ispunjen iz razloga što se u posljednje vrijeme mnogo priča o gašenju Nogometnog kluba Čelik i formiranju nekih kvaziklubova, koji bi zauzeli njegovo mjesto. Još jednom naglašavamo da u srcima Zeničana nijedan klub i nijedan kvaziprojekt ne može zamijeniti NK Čelik i ugasiti njegovu 72-godišnju tradiciju. U ukupno potrošenim sredstvima u projektu opstanka Čelika u Premijer ligi moramo naglasiti da je Gradska uprava sudjelovala sa cca. 250.000 KM proračunskih sredstava, na čemu im se zahvaljujemo. Prilikom preuzimanja upravljanja klubom od strane Gradske uprave i gradonačelnika obećan je iznos prema NK Čelik od 300.000 KM, a pred usvajanje Proračuna Grada Zenice dobili smo obećanje da će to biti na nivou 400.000 KM, te da je jedini cilj koji je postavljen pred Upravni odbor jeste opstanak u Premijer ligi. Kako to naš narod kaže po pitanju navedenih sredstava, ali i reprograma, obećanje je ludom radovanje. Moramo napomenuti da je iznos od 250.000 KM manji od posto ukupno utrošenih sredstava Nogometnog kluba Čelik u protekloj polusezoni, što će biti detaljno objašnjeno u financijskom izvještaju, koji je prema zaključku Upravnog odbora v. d. direktora kluba dužan napraviti do kraja tjedna i prezentirati javnosti u skladu sa principom transparentnog rada. Radi potpunog informiranja javnosti direktni konkurenti Čeliku za opstanak u Premijer ligi su, prema našim saznanjima, utrošili između 700.000 i 1.000.000 za proteklu polusezonu i ipak nisu uspjeli, dodaje se u priopćenju.

Na kraju, još jedanput se zahvaljujemo svima koji su bili podrška NK Čelik Zenica u proteklih 5 mjeseci. Veliku zahvalnost dugujemo predstavnicima medija, bez čije podrške u stvaranju pozitivnog ambijenta oko NK Čelik sigurno ne bi uspjeli ostvariti opstanak u Premijer ligi. Posebno se zahvaljujemo našim Robijašima, koji su svesrdnom podrškom dokazali da su najbolji navijači u BiH i šire. Pozivamo gradonačelnika i predsjedavajuću Gradskog vijeća da ispune svoja predizborna obećanja, te da pokažu Zenici i zeničkoj javnosti da je Čelik svetinja. Novom Upravnom odboru i ljudima koji će povesti Čelik u narednom periodu želimo da odmah sruše rekord od 14 utakmica bez poraza, u nadi da će njihova brojka biti duplo veća. S gorčinom u srcima zbog trenutnog stanja, ali ujedno i ponosni što smo dio ovog kluba, čestitamo svima kojima je grb Čelika svetinja njegov 72. rođendan. Svom voljenom klubu, stojimo uvijek na raspolaganju – zaključeno je u priopćenju Upravnog odbora NK Čelik.

Odgovori