Danas je u prostorijama Vlade ŽSB održana 30. sjednica skupštine ŽSB. Na početku sjednice zastupnici su usvojili Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o pravima izabranih funkcionara, nosilaca izvršnih funkcija i savjetnika u institucijama vlasti Županije Središnja Bosna – skraćeni postupak, te Prijedlog zakona o cestovnom prijevozu na području Županije Središnja Bosna.

Zastupnici su podržali stav Vlade ŽSB po kojem je Prijedlog federalnog zakona o koncesijama prihvatljiv za ŽSB uz određene primjedbe.

Skupština nije prihvatila stav Vlade ŽSB o pozitivnom mišljenju na Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o transplantaciji organa i tkiva u svrhu liječenja. Zastupnici su prihvatili Prijedlog za imenovanje Ivane Križanac na poziciju Općinskog javnog pravobranioca Vitez za općine Vitez i Busovača.

Data je suglasnost na Prijedlog odluke o davanju suglasnosti na sklapanje ugovora o dozvoljenom prekoračenju te na Odluku o izmjenama i dopunama financijskog plana Zavoda za zdravstveno osiguranje ŽSB.

Odgovori