Federalni stožer civilne zaštite danas je na sjednici, kojom je predsjedavala zapovjednica tog stožera Jelka Milićević, usvojio Odluku o odobravanju jednokratne novčane pomoći za saniranje šteta na individualnim stambenim objektima u općinama Posavske, Tuzlanske, Zeničko-dobojske i Srednjobosanske županije u iznosu od 7.109.000 KM.

Odluka je donesena na prijedlog Federalne komisije za procjenu šteta, a nakon usvajanja rebalansa proračuna za 2015. godinu kojim su povećana sredstva za te namjene.

Ovim je stavljena van snage Odluka koju je Federalni stožer donio na prošloj sjednici, a kojom je za te namjene odobreno manje sredstava.

Odluku za Unsko-sansku županiju nije bilo moguće donijeti jer podaci o nastalim štetama na području te županije, u skladu s procedurama, nikada nisu dostavljeni Federalnoj komisiji za procjenu šteta.

Također, donesena je i Odluka o odobravanju jednokratne novčane pomoći za saniranje dijela šteta vladama Posavske, Tuzlanske i Zeničko-dobojske županije u iznosu od po 200.000 KM za svaku županiju.

Kvalitetna odjeća za vaše najmlađe

Samo najbolje za vaše najmilije

Na sjednici su razmatrane i usvojene Odluke o nabavci sredstava i opreme potrebnih za rad službi zaštite i spašavanja i drugih struktura civilne zaštite, a na temelju provođenja Plana korištenja sredstava posebne naknade za zaštitu od prirodnih i drugih nesreća u 2015. godini.

Usvojena je i Odluka o izvođenju obuke za spašavanje u zimskim uvjetima Federalne jedinice za deminiranje i druge zadatke zaštite i spašavanja i pripadnika Federalne uprave policije.

U Radnu grupu za izradu studije uvođenja Operativnog centra 112 na području Federacije BiH imenovani su Mirnesa Softić (predsjednica), Željko Dugonjić i Eugen Ćubela, priopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

 

Kvalitetna odjeća za vaše najmlađe

Samo najbolje za vaše najmilije

Odgovori