Treći put se u Novom Travniku održava manifestacija kojom se želi ukazati na probleme s kojima se svakodnevno susreću osobe s invaliditetom.

Povod ovom događaju je Međunarodni dan osoba s invaliditetom koji se obilježava svake godine 3. prosinca. Organizatori su Udruženje “Osmijeh” i Udruženje oboljelih od celijakije iz Novog Travnika, piše Drukciji.ba.

U bogatom programu sudjelovale su sve škole i vrtići s područja Općine Novi Travnik kao i Edukacijsko rehabilitacijski centar “Duga”, a svojim nastupom su događaj uljepšale i novotravničke mažoretkinje, plesni centar LDF, Zumba, Udruga “Dok teče Lašva” te KUD Stari Hrast 2000.

Neprimjenjivanje zakonskih akata je jedan od najvećih problema s kojim se osobe s invaliditetom susreću i time se ne poštuju njihova prava u oblasti obrazovanja, zapošljavanja, zdravstvene i socijalne zaštite i mnoga druga, izjavio je član Upravnog odbora Udruženja Osmijeh Samih Perenda.

Mnogo je tu arhitektonskih barijera, diskriminacije u svakom pogledu, u zapošljavanju, zdravstvu, nedostatak asistenata u školstvu, mnogobrojni su problemi s kojima se svakodnevno susreću osobe s invaliditetom, kako u Srednjobosanskom kantonu, tako i u cijeloj Federaciji izjavio je predsjednik Udruženja Osmijeh Luka Ilinković.

Kvalitetna odjeća za vaše najmlađe

Samo najbolje za vaše najmilije

Svojom nazočnošću pružili su podršku rješavanju problema osoba s invaliditetom predstavnici političkog, kulturnog i vjerskog života kao i mnoštvo građana Novog Travnika.

 

Kvalitetna odjeća za vaše najmlađe

Samo najbolje za vaše najmilije

Odgovori